abonneren

LG lanceert WebOS 3 voor smart tv's in 2016

LG is van plan zijn smart tv's vanaf 2016 uit te rusten met WebOS 3. Het besturingssysteem wordt in januari getoond tijdens de Consumer Electronics Show.

WebOS 3 moet smart tv's nog slimmer maken, onder meer door ze samen te laten werken met je smartphone. Zo is het de bedoeling dat je straks smartphone-apps ook kunt bedienen op je televisie. LG noemt die functie 'Magic Mobile Connection' en je moet er de LG GTV Plus-app voor installeren. Ook nieuw is Magic Zoom, waarmee je op het beeld kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Tevens wordt de afstandsbediening aangepast met extra knoppen, onder meer om extra settopboxen mee aan te sturen. Daarnaast kun je twee programma's naast elkaar laten draaien met Multi-view, wat vast het beste tot zijn recht komt op een groot scherm.

Programmering

In WebOS 3 is ook ondersteuning voor originele programmering. Die content wordt aangeleverd door bedrijven als Bloomberg en BuzzFeed. De vraag is in dit soort gevallen is altijd of dat ook voor andere landen geldt. Mogelijk verschilt het aanbod per land.

WebOS 3 kan je kijkgedrag analyseren en op basis daarvan programma's aanraden, vergelijkbaar met Netflix. Tot slot is er een ingebouwde muziek-app die ook te gebruiken is wanneer het beeldscherm uitstaat.

2016

LG gaat de smart-televisies die in 2016 uitkomen, standaard uitrusten met WebOS 3. Of reeds bestaande tv's een upgrade krijgen, is nog niet duidelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: ces2016, LG