abonneren

LG introduceert milieuvriendelijke led-monitor

Dankzij led-achtergrondverlichting in plaats van de gebruikelijke lampen, gebruikt de monitor veertig procent minder energie, heeft hij een enorm contrast en een bijzonder slank uiterlijk.LG volgt met zijn eerste led-monitor de trend naar voor ons milieu zo belangrijke wens het gebruik van zware metalen te vermijden. Zo bevatten monitoren met led-verlichting geen kwik. De LG W2286L heeft een extreme dynamische contrastratio van 2 miljoen : 1. Dit moet wel fraaie beelden opleveren van foto, film en games.
De resolutie van het scherm is 1680 x 1050 pixels, net geen hd-formaat.  De de klassieke 22-inch 16:10 beeldverhouding is om te mee werken alleen maar te prefereren, boven de heersende trend naar 16: 9 breedbeeld-monitoren. Dit is vooral zinvol voor hd-video.

De led-verlichting neemt weinig ruimte in, zodat de monitor maar twee centimeter dik is. Een automatische helderheidsregeling past de hoeveelheid licht aan, aan de omgeving. De monitor is goed voorzien van aansluitingen met 2x hdmi, dvi en vga. De LG w2286L is vanaf eind augustus te koop voor 279 euro.

Bron: LG

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: