abonneren

LG introduceer tweede-generatie hybride speler

Kort na de introductie van de BH100, de allereerste hybride blu-ray/hd-dvd-speler, is LG al aanbeland bij de tweede generatie. De BH200 is vooral goedkoper dan zijn voorganger en nu ook compatibel met interactieve hd-dvd-content (HDi), iets wat bij de BH100 nog ontbrak.LG profiteert van de verwarring tussen hd-dvd en blu-ray door hybride spelers uit te brengen; deze spelers hebben geen voorkeur voor een bepaald formaat maar spelen gewoon alle hd-formaten probleemloos af.
Waar de BH100 nog sterker was in het afspelen van blu-ray door de ondersteuning van bd-java, heeft opvolger BH200 net zulke sterke argumenten voor het afspelen van hd-dvd door de ondersteuning van hdi. Hdi is nodig om interactieve menu's en extra's weer te geven.

De BH200 ondersteunt 1080p-output op 60 Hz, het upscalen van dvd's naar 1080p en gaat beter om met audio-cd's. Ook het audiogedeelte is beter aangepakt: waar de BH100 nog een mager lijstje audiocodecs liet zien kan de BH200 om met Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, DTS-HD en is de speler voorzien van hdmi 1.3.

De adviesprijs van de BH200 is nog niet bekend, maar volgens ingewijden is de speler 15% goedkoper dan zijn voorganger.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie