abonneren

Let's Encrypt brengt eerste versie van gratis ssl-certificaat uit

Digitale actiegroep Let's Encrypt brengt binnenkort zijn eerste gratis ssl-certificaat uit. De groep heeft de eerste versie daarvan getest op zijn eigen pagina, waarna het bijna klaar is om breder gebruikt te worden.
Let's Encrypt wil een eigen root-certificaat maken waarmee verbindingen via https veilig versleuteld worden. Het certificaat wordt nu gebruikt op een speciale pagina van Let's Encrypt, maar moet nog wel handmatig worden geinstalleerd.

Gratis en makkelijk ssl-certificaat

Het certificaat moet het in de toekomst mogelijk maken voor alle website-bouwers om makkelijk een gratis ssl-certificaat te implementeren op hun site. Om nu een veiligheidscertificaten te bouwen is heel veel werk nodig, of er moet betaald worden aan andere bedrijven.

Browser-acceptatie

Op dit moment wordt het certificaat nog niet herkend door de meeste browsers. Gebruikers die via de verbinding naar de site willen moeten daarom handmatig het certificaat installeren. Let's Encrypt werkt echter nauw samen met Mozilla, Google, Apple en Microsoft om het certificaat in Firefox, Chrome, Safari, IE en Edge te kunnen gebruiken.

Let's Encrypt is een subgroep van de privacyburgerrechtenbeweging EFF, de Electronic Frontier Foundation. Die heeft onder andere als doel om het internet veilig en anoniem te maken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: let's encrypt, eff, Https, Ssl

Nieuws headlines

Laatste reactie