abonneren

Let op! E-cardspam neemt toe

Hoe leuk het ook is om een e-card-berichtje te ontvangen bij een feestelijke gebeurtenis, toch kan dat uitdraaien op een ergerlijke ervaring.Spamfilter, maker van antispam-oplossingen, waarschuwt voor een verhoogde activiteit van e-cardspammers. Kennelijk gebruiken de spammers de vakantieperiode om u eens een leuk spambericht te sturen. Sinds half juli is het aantal berichten dat e-cardspam bevat, enorm toegenomen.

Steeds meer vakantiegangers sturen een vakantiekaartje via internet. Spammers springen daar handig op in. Ook lijken spammers zich in te spannen valse e-cards te laten lijken op echte e-cards en wordt het dus moeilijker om deze te onderscheiden.

De meeste mailservers en -filters detecteren spam vaak aan de actieve links die in de berichten voorkomen. De spamvorm die Spamfighter ontdekte, bevat echter een inactieve link. Ontvangers wordt gevraagd de link te kopiëren in een nieuw venster om zo de e-card te openen. De link leidt naar websites die virussen of andere schadelijke content bevatten. Het kan zijn dat door deze inactieve link spamfilters de valse e-cards niet als spam herkennen.

Het is dus zaak om niet te reageren op e-mails van onbekende afzenders. Door op de link in deze spammails te klikken, loopt u het risico uw computer open te stellen voor malware.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord