abonneren

Leopard veroorzaakt problemen op MacBooks

Veel gebruikers spuien online hun grieven die ze hebben met Apple's nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.5 Leopard. Het besturingssysteem slurpt de accu's in MacBooks leeg en het zorgt ervoor dat toetsenborden vastlopen. Op Apple's supportforums staan meerdere berichten waarin MacBook-eigenaren klagen dat toetsenborden op willekeurige momenten vastlopen. Gebruikers moeten hun notebook opnieuw opstarten om het toetsenbord weer werkend te krijgen. Trackpads en externe toetsenborden ondervinden het vastloopprobleem niet.
Volgens sommige gebruikers verschijnt een vastgelopen toetsenbord niet in Apple's ‘System Profiler'-lijst met aangesloten USB-apparaten.

Gebruikers hebben al geprobeerd om de MacBook's PRAM (Parameter Random Access Memory) te resetten maar dit maakt niets uit. Het probleem doet zich voor op alle Intel-MacBooks. Omdat het vastloopprobleem zich ook voordoet op MacBooks waar alleen Leopard op is geïnstalleerd, wordt het probleem niet veroorzaakt door externe software.

MacBook-gebruikers klagen ook over de korte levensduur van de accu sinds ze Leopard hebben geïnstalleerd. Met Tiger, de voorloper van Leoprad, ging de accu ongeveer drie uur mee. Sinds ze Leopard gebruiken is dat verkort tot ongeveer twee uur. Behulpzame gebruikers suggereren dat de verkorte levensduur van de accu misschien komt doordat Leopard ‘zwaarder' is en meer gebruikmaakt van een geavanceerde grafische interface.

Apple heeft nog geen officiële oplossingen voor beide problemen bekendgemaakt. Apple heeft ook nog niet gereageerd op de klachten.


Bron: MacNNAppleInsider

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: