abonneren

Lenzenmaker Zeiss komt ook met virtual reality-bril

Ook Carl Zeiss, de maker van onder andere cameralenzen, gaat een virtual reality-bril op de markt brengen. Het apparaat werkt, net als de Samsung Gear VR, met een smartphone die je in de bril moet steken. Deze bril werkt echter met iedere smartphone, en niet alleen met de specifieke Galaxy Note 4.

De bril gaat de VR One heten, en moet gaan werken met iedere soort smartphone van tussen van 4,7 en 5,2 inch groot. Die kunnen via verschillende opzetstukken voor de bril worden geplaatst, waarna je speciale VR-apps kunt opstarten die je in een virtuele wereld plaatsen.

Opzetstukjes

Bij de release komen alleen nog opzetstukjes uit voor de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S5, maar uiteindelijk moet er voor meerdere toestellen ondersteuning komen. Dat gebeurt volgens Zeiss op basis van populariteit.

Eigen apps

Zeiss maakt komt ook met een speciale SDK, waarmee ontwikkelaars zelf applicaties voor de bril kunnen bouwen. Die komt uit voor iOS en Android, en Zeiss heeft zelf al 2 applicaties gebouwd voor het platform. Eén daarvan kan YouTube-video's afspelen, de ander kan augmented reality-omgevingen laten zien.

Waarschijnlijk is het ook mogelijk om apps van derde partijen via de App Store of de Play Store te starten, al maakt Zeiss daar niets over bekend. Onder meer Google Cardboard maakt van zo'n techniek gebruik.

Inmiddels is de VR One in pre-order te kopen, en rond de kerst worden de eerste brillen verscheept.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: