Lenovo wil retro ThinkPad maken

Lenovo denkt erover de klassieke ThinkPad opnieuw uit te brengen, maar dan met moderne eigenschappen. Het bedrijf vraagt gebruikers om hun mening om de bekende X300 uit 2008 met de eerste ThinkPad uit 1992 te combineren, waarbij er moderne specificaties in het toestel moeten zitten.
Lenovo wil de ThinkPad er net zo uit laten zien als het klassieke model dat IBM debuteerde. Het apparaat zou dan een beeldscherm krijgen met een 16:10-verhouding, en eenvoudige schroeven waarmee het apparaat makkelijk geopend kan worden voor reparaties.

Moderne specificaties

De nieuwe ThinkPad zou de dikte krijgen van de X300-model uit 2008, die vooral in de zakenwereld erg populair was. Hoewel het apparaat er retro uit komt te zien, krijgt het volgens Lenovo wel goede specificaties. Zo moet er een ssd in zitten om het apparaat sneller te maken. Overige specificaties heeft Lenovo nog niet bekendgemaakt, maar die moeten wel modern zijn volgens het bedrijf.

Geen garanties

Overigens wil Lenovo niet garanderen dat de nieuwe ThinkPad ook echt wordt gebouwd. Het bedrijf wil eerst graag de mening van fans horen, en zeker weten dat het apparaat ook goed kan worden verkocht.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: lenovo, thinkpad, x300, thinkpad x300