abonneren

Lenovo viert de verkoop van 60 miljoen Thinkpads

Lenovo viert deze maand dat er 60 miljoen mobiele computers zijn verkocht onder de merknaam Thinkpad. Momenteel verkoopt Lenovo 14 Thinkpads per minuut. Lenovo viert deze mijlpaal met het uitbrengen van de nieuwste generatie Thinkpads die zijn voorzien van Nvidia's Optimus-technologie. Optimus maakt het mogelijktussen grafische processoren te schakelen.
Door naar behoefte de geïntegreerde graphics in de processor of de aparte grafische chip van Nvidia te gebruiken, kan veel energie worden bespaard, goed voor de werktijd op een acculading.  Als dat nodig is, zijn er toch voldoende grafische prestaties voorhanden. De nieuwe Thinkpads gaan door het leven als de T410- en T510-serie. Deze zakelijke notebooks zijn vanaf €1680 te koop.

De eerste Thinkpads werden door IBM uitgebracht in 1992 en waren de eerste laptops met een tft-scherm. (tft = Thin Film Transistor). In 2000 stond de teller van de Thinkpads op 20 miljoen stuks. Nu zijn het er dus drie maal zoveel. Lenovo nam in 2005 de pc-tak van IBM over en maakt sinds die tijd de notebooks onder de merknaam Thinkpad. De Thinkpads staan bekend om hun degelijkheid en hun eigenzinnige saaie ontwerp. Thinkpads worden vooral zakelijk gebruikt. Lenovo gaat er prat op diverse innovaties op laptopgebied te hebben geïntroduceerd.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: