abonneren

Lenovo toont Skylight

Lenovo is een van de eersten die met een nieuwe sub-notebookje op de proppen komt die niet gebaseerd is op een Intel processor-platform maar op Qualcomms Snapdragon-platform.Lenovo net als de andere fabrikanten die een op ARM gebaseerde kleine variant van netbooks introduceert noemt dit apparaat een "smartbook".
Dit is een term die in Europa door het bedrijf Smartbook wordt bestreden als een onterecht gebruik van hun handelsmerk. Toch ziet het er niet naar uit dat ze het gebruik van deze naam voor de nieuwe categorie apparaten die tussen de Smartphones en netbooks inzitten van de komende CES kunnen weren.

De Lenovo's Skylight combineert het beste van de smartphones en netbooks in een mobiel internetapparaat met een aantrekkelijke en slank ontwerp. Een hele dag gebruik op één acculading, draadloze connectiviteit en een eigen gebuikersinterface. Met de Skylight kunt u altijd online zijn, is het goed browsern over het web en is ook mobiele entertainment voorzien (YouTube, mp3). Als besturingsysteem kiest Lenovo voor een eigen aangepasteversie van Linux.

De Skylight wordt aangedreven door een 1GHz Snapdragon chipset, heeft 20 GB flashopslag en 2 GB opslagruimte in de cloud. Het Lenovo Skylight smartbook zal vanaf april in de VS beschikbaar komen voor $499. En zal ook door telefoonproviders met data-contracten worden aangeboden. In Europa wordt de Skylight later dit jaar verwacht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie