abonneren

Lenovo notebook met dubbel scherm

Lenovo gaat begin januari op de CES iets bijzonders laten zien: een notebook met een uitklapbaar tweede scherm. Het idee is te vergelijken met de spiegel van een kaptafel: in het midden een scherm van 17 inch en aan de zijkant een uitklapbaar tweede scherm van 10,6 inch.Lenovo was eigenlijk van plan om de ThinkPad W700ds pas begin januari op de CES in Las Vegas te onthullen, maar de foto's lekten uit.
Informatie over de nieuwe notebook is al op de website van IBM te vinden, maar wie het tweede scherm in actie wil zien kan het beste op de website van eWeek terecht. Een diashow toont daar hoe het tweede scherm - ter grootte van een netbook - aan de rechter zijkant van het hoofdscherm is bevestigd. Het zorgde ervoor dat de notebook zo'n 10 millimeter dikker wordt.

De ThinkPad W700ds is gericht op fotografen en gebruikers van bijvoorbeeld CAD-toepassingen. Thuis en op het werk zijn zij al gewend aan een dualscreen-opstelling en met de W700ds hebben ze die mogelijkheid nu ook onderweg. De aanduiding 'ds' in het typenummer staat dan ook voor 'dual-screen'. Lenovo biedt kopers de optie om de Intel Core 2 Extreme X9300-processor, die ook al standaard was meegeleverd in de eerder verschenen W700, te vervangen door een goedkopere Intel Core 2 Quad-processor (2,26 GHz).

Het extra scherm heeft een resolutie van 768 x 1280 pixels en komt te voorschijn dankzij een veermechanisme, vergelijkbaar met een dvd-lade. Er zijn nog geen officiële prijzen bekendgemaakt, maar reken op zo'n $2.500 voor de ThinkPad en $500 voor het tweede scherm. De notebook wordt geleverd met Windows XP of Windows Vista en is voorbereid op Windows 7.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie