abonneren

Lenovo kondigt lichtgewicht Ideapad S10 aan

Er is keuze genoeg in mini-notebooks. Het nieuwste aanbod komt van van Lenovo, die met de Ideapad S10 een 9- en 10-inch notebook op de markt brengt.Er zijn nog maar een paar notebookmakers over die nog geen betaalbare ultraportable notebook in de winkel hebben liggen. Sony, Apple en Lenovo zijn de meest prominente daarvan. Bij Apple en Sony is de kans niet zo groot dat we binnenkort iets horen over een laptop van minder dan €500, maar Lenovo grijpt nu wel z'n kans met de Ideapad S10.
Het lijkt alsof Lenovo het beste uit de MSI Wind en de EEE PC 1000H heeft samengevoegd in deze notebook, die in een 9-inch en een 10-inch uitvoering beschikbaar zal komen. Er is keuze uit een batterij met drie cellen (3 uur gebruik) of 6 cellen (6 uur gebruik).

Voorlopig zijn alleen de prijzen voor de VS bekend: $399 en $449, afhankelijk van de gekozen harddisk, waarbij u de keuze hebt uit 80 of 16GB, beide met een snelheid van 5.400 rpm. Verder vindt u twee usb-poorten, een Ethernet-aansluiting, webcam, hoofdtelefoonaansluiting en een 4-in-1-kaartlezer in de Ideapad S10. Intern is een 1,6 GHz Atom N270-processor aanwezig met 2GB RAM. Er komt een Linux-versie beschikbaar en u kunt kiezen uit zwart, wit of rood. Als de S10 vanaf oktober in de winkel ligt is het waarschijnlijk de goedkoopste minilaptop met Windows XP - maar zoals u weet: volgende week kan er alweer een nieuwe aanbieder bij zijn gekomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: