abonneren

Lenovo kondigt eerste netbook met nVidia Ion aan

Lenovo bijt de spits af: het is de eerste fabrikant die nVidia's Ion-platform gebruikt voor een netbook. Tot voor kort waren er alleen desktopsystemen met Ion aangekondigd. Ion is bedoeld voor gebruik met Intel Atom-processoren en vervangt de Intel-chipsets.De eerste Ion-netbook wordt de IdeaPad S12 van Lenovo, waarvan het overigensnog onduidelijk is of deze überhaupt in Nederland gevoerd zal worden.De S12 combineert een Intel Atom met de nVidia GeForce 9400M-chipset, waardoor de netbook probleemloos 1080p-videomateriaal kan weergeven.
Overigens zit Ion niet standaard in de IdeaPad S12, dit moet tegen een meerprijs van $50 specifiek worden geselecteerd. De rest van de specificaties zijn niet erg bijzonder: een 12-inch 1280x800-scherm, 1 GB ram, 160 GB harde schijf, 4-in-1-kaartlezer en 3-cell accu. Wel interessant is het ExpressCard-slot voor (onder andere) 3G.

Dat het scherm geen 1080p-content weer kan geven is duidelijk: de verticale resolutie is beperkt tot 800 pixels. Lenovo heeft dan ook een hdmi-poort geplaatst, zodat de netbook kan worden aangesloten op een lcdtv of hd-beamer. De S12 zal vanaf juli verkocht worden voor $449 (zonder Ion) of $499 (met Ion).

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: