abonneren

Lenovo IdeaPad U1 hybride notebook/tablet

Lenovo kondigt de IdeaPad U1 een combinatie van een notebook met een afneembare tablet nu officieel aan. De hybride-oplossing van Lenovo was vorig jaar ook al op de CES te zien en nu weer, in een productierijpe uitvoering.

De U1 combineert het beste van twee werelden. Beide delen hebben een eigen processor en besturingssteem. Het notebook basisstation heeft Windows 7 Home Premium dat draait op een Intel Core i5 low power processor. Het 10 inch LePad tabletscherm dient op het basisstation geplaats te worden als Windows scherm. Koppel je hem los dan wordt het een losse tablet, die draait op Android 2.2. Lenovo belooft een naadloze overgang bij het loskoppen. Het scherm heeft een resolutie van 1200 x 800 pixels. De tablet draait op een snelle Snapdragon processor op 1,3 GHz, met een eigen werkgeheugen van 1 GB en 32 GB flashopslagruimte. Ook heeft de tablet twee webcams, 3G, Wifi en bluetooth, usb en hdmi.

De Lenovo IdeaPad U1 zal binnenkort in China worden uitgebracht en moet ca. €1300 gaan kosten de LePad tablet zal ook los te koop zijn voor $520.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie