abonneren

Lenovo huurt ex-Acer-topman Lanci in

Het lijkt er op dat Gianfranco Lanci zijn kunstje gaat herhalen. Nu denkt hij Lenovo tot de grootste pc-fabrikant in Europa te kunnen opstuwen.

Lanci was CEO van Acer tot afgelopen maart. Nu is hij ingehuurd door de Chinese Computerfabrikant Lenovo, als consultant, om ze te helpen in Europa de consumentenmarkt te veroveren. Complicerende factor is dat Lanci bij zijn vertrek een concurrentiebeding heeft getekend. Of de rol van Lanci op termijn groter zal worden is dan ook onduidelijk.

Lenovo kocht eerder dit jaar de succesvolle Duitse pc-fabrikant Medion, die vooral op de consumentenmarkt succesvol is. Lanci gaat helpen Medion met Lenovo te integreren. En ook nu verschijnen de berichten dat Lenovo met Lanci de grootste in Europa moet worden. Aan ambitie ontbreekt het Lanci duidelijk niet.

Lanci heeft in de tijd dat hij de baas was van Acer altijd de ambitieuze doelstellingen verkondigd, dat Acer de nummer 1 pc-fabrikant ter wereld moest worden, te beginnen in Europa. In Europa was dat ook bijna gelukt, totdat de pc-markt na de financiële crisis in 2009 in elkaar begon te zakken. Ook heeft Acer sterk te lijden onder de terugval van de belangstelling voor netbooks, als gevolg van de opkomst van tablets zoals de iPad.

Lenovo heeft wereldwijd op de pc-markt een marktaandeel van ruim 12 procent. In Europa blijft dit steken op nog geen 6 procent. De opkomst van Lenovo in Europa zou wel eens negatief kunnen uitwerken op Acer. Voorspeld wordt dat Lenovo ook kan profiteren van een daling in marktaandeel van HP als gevolg van de aangekondigde verzelfstandiging van de pc-divisie van HP.

Via: Taipei Times

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Lenovo