abonneren

Lenovo gaat IdeaPad-netbook in Europa uitbrengen

Lenovo gaat eindelijk de goedkope S9 en S10 netbooks in Europa uitbrengen. De letter e in de type-aanduiding maakt duidelijk dat het om een Europees exemplaar gaat.De S10 met een scherm van 10,2 inch en de S9 met 8,9 inch scherm werden vorige maand in de VS aangekondigd. In Europa zullen de S9e en S10e in de winkel liggen, voorzien van een 160GB harddisk of 4GB SSD. Wat het besturingssysteem betreft is er keuze uit SuSE Linux, Windows XP Home of Professional. Het bijzondere is dat de Windows-versies ook zijn voorzien van Linux.
Dat was nodig voor de functie Instant On, waarmee het mogelijk wordt om eenvoudige handelingen uit te voeren, zoals e-mail checken, internetten en muziek luisteren, zonder het volledige besturingssysteem op te starten.

Volgens Lenovo zijn de IdeaPads bedoeld voor tekstverwerking en lichte multimedia-toepassingen. Binnenin is een Intel Atom-processor waarvan de specificaties nog niet bekend zijn, maar het zou kunnen gaan om de 1,6 GHz N270. Tot 1,5 GB geheugen, een ExpressCard 34-slot, Ethernet-poort, Wi-Fi en optionele Bluetooth zitten er ook op.

Beide uitvoeringen (Windows/Linux) zullen voor ongeveer 350 euro in de winkel liggen.

Bron: The Register

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie