abonneren

Lek Pentagon blijkt ernstiger dan gedacht

De Amerikaanse overheid is ernstig in verlegenheid gebracht: het Pentagon heeft toegegeven dat de hackers die vorig jaar hun interne netwerk wisten te kraken, veel meer vertrouwelijke gegevens hebben weten buit te maken dan verwacht.Het lek in de Pentagon-systemen werd afgelopen juni bekend gemaakt.
Volgens een woordvoerder zou de aanval alleen effect hebben gehad op het niet-vertrouwelijke emailverkeer, maar inmiddels is op de website GovernmentExecutive.com te lezen dat het probleem veel erger is dan aanvankelijk werd gemeld: er is een onbekende hoeveelheid vertrouwelijke gegevens ontfutseld, aldus de website.

Het lek in de Pentagon-systemen werd ontdekt bij een herstructuring. Op dit moment hadden de hackers al zeker twee maanden lang toegang tot de systemen. De hackers hadden toegang gekregen via een bekend lek in Windows en wisten door middel van kwaadaardige code in emails meer interne systemen te besmetten. Op deze manier zijn veel vertrouwelijke logingegevens uitgelekt.

Waar de hackers precies toegang tot hebben gehad wil de Amerikaanse overheid niet melden. Dat het gaat om topgeheime gegevens is inmiddels wel bevestigd. Wie de daders zijn is ook niet bekend, maar er wordt gewezen naar het Chinese bevrijdingsleger. China claimt niet op de hoogte te zijn van de hackpogingen. De beveiliging van het netwerk is aangescherpt.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: