abonneren

Lek in iPhone 2.02 risico voor privacy gebruikers

Door een beveiligingslek in Apple's iPhone kunnen personen gemakkelijk toegang verkrijgen tot persoonlijke informatie van de gebruiker, zoals contactpersonen en e-mailberichten, zelfs wanneer de smartphone ge-'locked' is. Apple werkt aan een oplossing.Volgens berichten op het forum van de site Mac Rumors zijn er maar drie klikken nodig om toegang te krijgen tot een ge-'lockte' iPhone waarop firmwareversie 2.02 draait.

Een woordvoerder van Apple zegt dat het bedrijf op de hoogste is van het probleem en dat er op korte termijn een update voor de software uitkomt die het lek dicht. In de tussentijd raadt Apple gebruikers aan om de "Home"-knop zo in te stellen dat wanneer er op geklikt wordt de iPod-muziekcollectie wordt geopend en niet het "Favorieten"-menu. De woordvoerder kon niet zeggen wanneer precies de update uitkomt.

Het lek kan een spaak in de wielen gooien van Apple's ambitieuze plan om de markt van smartphones te veroveren. Op dit moment is RIM's BlackBerry nog de marktleider, vooral bij zakelijke gebruikers.

Verleden week bracht Apple een update uit voor de iPhone dat de verbindingsproblemen met het 3G-netwerk moet oplossen. Wereldwijd werd er door gebruikers geklaagd dat ze slecht bereik hadden en dat de internetverbinding constant wegvalt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord