abonneren

Leap Motion maakt bewegingscontroller voor Oculus Rift

Leap Motion, dat bewegingssensoren maakt voor applicaties, gaat zich meer richten op virtual reality. De bewegingssensoren zijn binnenkort aan te sluiten op een VR-bril zoals de Oculus Rift, en het apparaat wordt opengesteld voor ontwikkelaars.

Binnenkort komt er daarvoor een nieuw stukje hardware op de markt, dat de Leap Motion op brillen zoals de Oculus Rift kan aansluiten. Het is niet duidelijk of de sensor straks ook op andere apparaten te gebruiken is, zoals Samsungs Project Morpheus of Googles Cardboard.

Beïnvloeden

De Leap Motion kijkt naar de hand- en vingerbewegingen van gebruikers, waardoor die dingen in de virtuele wereld kan beïnvloeden. Op die manier kunnen gebruikers objecten in de virtuele wereld besturen, zoals een balletje. Dat is in een video te zien die de ontwikkelaars online hebben gezet.Ontwikkelaars

De Leap Motion bestaat al langer, maar werd tot nu toe voornamelijk gebruikt om op pc's aan te sluiten. Met het nieuwe apparaat kunnen ontwikkelaars aan de slag om er nieuwe apps voor te maken. Ook kunnen bestaande apps worden aangepast. Binnenkort wordt gamen met de Oculus Rift dus nóg realistischer!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Leap Motion

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord