Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Last.FM sluit third party-toegang af

Last.FM blijkt niet alleen een betaalmodel in te willen voeren, de toegang tot de dienst wordt ook nog eens afgesloten voor alle third party-tools. Dat is slecht nieuws voor alle programma's en webdiensten die gebruik maken van Last.FM voor het streamen van muziek.Last.FM gaat in ieder geval alle niet-officiële mobiele clients blokkeren, waaronder Pocket Scrobbler (Windows Mobile), Mobbler (Symbian) en FlipSide (BlackBerry). Hoe dit aan de desktopkant zit (XBMC, Media Portal) is nog niet duidelijk maar ook hier lijkt het onwaarschijnlijk dat Last.FM de poort open zal laten staan.
De officiële applicaties voor Android en de iPhone blijven wel bestaan.

Wel komt er een nieuwe api voor ontwikkelaars, waardoor zijn makkelijker uitbreidingen kunnen schrijven voor de dienst. Tot voor kort was dit alleen mogelijk met een paar ongedocumenteerde, vage procedure calls.

Berichtten wij eerder dat Last.FM maandelijks € 2,50 zou vragen, dit bedrag blijkt niet correct. Last.FM denkt aan € 3 per maand. Of het goedkoper wordt om meteen een jaarabonnement te nemen is niet duidelijk.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie