abonneren

Last van de kredietcrisis? Verhuur uw dure spullen

Laat uw mooie Prada-handtas, spiegelreflexcamera of skates niet verstoffen. U kunt er ook geld mee verdienen door ze te verhuren.De kredietcrisis heeft een nieuw soort online marktplaatsen doen ontstaan. Op de websites kunt u niet uw spullen verkopen maar verhuren. Van alles is op de websites te huur; van bulldozers tot kinderwagens.

Volgens Cary Cige, de 28-jarige oprichter van Zilok, verhuren steeds meer particulieren hun spullen om wat geld te verdienen in deze financieel moeilijke tijd. Op zijn verhuursite biedt bijvoorbeeld een Fransman zijn spiegelreflexcamera aan. De Fransman heeft via de site al 800 euro in negen maanden verdiend. Een andere gebruiker heeft 600 euro in vier maanden verdiend met het verhuren van zijn digitale camera, rolschaatsen engameconsole. Andere spullen die op Zilok gehuurd kunnen worden zijn kleertjes voor uw hond, een suikerspinmachine en een opblaasbaar kasteel. Cige zegt dat het aantal bezoekers sinds de kredietcrisis met 25 procent is gestegen.

Het succes van de online verhuurdiensten komt niet alleen door de kredietcrisis, maar ook doordat veel mensen het verschil zien tussen de bezitswaarde en de gebruikswaarde van een product. Het verhuren van spullen is ook goed voor het milieu omdat mensen minder producten kopen en weggooien.

Een andere online verhuurdienst is Erento. Daar kunt u net als in de film "Sex and the City" dure handtassen huren. Een Prada-handtas kost omgerekend 10 euro per week en de bijbehorende limousine huurt u al voor 140 euro per uur.

De online verhuurdiensten bieden een digitaal platform voor zowel bedrijven als particulieren. Veel bedrijven zijn ook geïnteresseerd in de online verhuurdiensten omdat ze door de kredietcrisis moeilijk leningen krijgen voor de aanschaf van nieuwe producten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie