Laser-tv's de opvolger van plasma-techniek?

Het Australische Arasor International en het Amerikaanse Novalux hebben de 'opvolger' van plasma-tv's aangekondigd. De nieuwe techniek heet laser-tv en zou veel voordelen bieden boven de huidige plasmatechniek.De voordelen van laser-tv boven plasma zijn de flink lagere productiekosten, het lagere gewicht, de geringere tv-diepte, en in vergelijking met plasma verbruikt laser-tv slechts een kwart van de hoeveelheid electriciteit.
Volgens Arsor produceren plasma-tv's een kleurgamma dat 30% tot 35% is van wat het menselijk oog kan zien, terwijl hun laserchip bijna 90% weet te halen.

De lasertechniek lijkt op die van de ouderwetse beeldbuis, alleen wordt er nu niet meer gebruik gemaakt van een electronenkanon maar van een laser. De laser gaat razendsnel alle beeldlijnen af. Dode pixels moeten daarmee ook tot het verleden behoren. Hoe lang de laser meegaat is niet bekend.

Een wereldwijde lancering van laser-tv's is gepland voor december 2007. Grote fabrikanten die gebruik maken van de techniek zijn Mitsubishi en Samsung.

Bron: CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: