abonneren

Laser-tv verbruikt veel minder energie dan lcd-tv

Volgens het kleine Californische bedrijf Prysm heeft de lcd-techniek zijn langste tijd gehad. Het bedrijf werkt aan een compleet nieuw soort display met de naam laser phosphor display (lpd). Een dergelijk display gebruikt slechts 25 procent van de energie die een lcd- of led-display nodig heeft.Volgens Prysm is het mogelijk lpd-panelen in elke vorm of grootte te produceren.
Het idee achter lpd is dat er geen dure transistorlagen meer nodig zijn om pixels aan te sturen, maar dat er één laser gebruikt wordt om een patroon van fosforbanen op te lichten. Dat lijkt op de techniek die in oude crt-televisies wordt gebruikt.

Hoewel de eerste generatie lpd-schermen logischerwijze duurder is dan lcd- of led-schermen, verwacht Prysm dat lpd door zijn lage energieverbruik vrijwel meteen aan zal slaan. Een ander voordeel is dat er bij lpd geen lamp is die defect kan raken. Volgens Prysm kent lpd een zeer hoge resolutie, geen motion blur (bewegingsonscherpte) en een betere kijkhoek dan bij traditionele lcd-schermen. Lpd zou ook voor computermonitoren en smartphones gebruikt kunnen worden, wanneer de kosten van de productie gedaald zijn.

Gizmodo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord