abonneren

Larry Page neemt de leiding van Google over

Mede-oprichter Larry Page neemt met ingang van vandaag weer de leiding op zich van Google.

De nu 38-jarige Page neemt na 10 jaar de leiding weer over van Eric Schmidt, aan wie hij 10 jaar geleden de leiding over het bedrijf overdroeg, omdat Schmidt meer ervaring had. Page wil de aandacht van Google meer concentreren op een aantal kerndiensten zoals: Android, YouTube, Google Apps en de Chrome browser. Minder succesvolle projecten, zoals Google Health zullen worden afgebouwd.

Op het gebied van sociale media is Google minder succesvol en zal het bedrijf waarschijnlijk strategische overnames moeten doen om de competitie met bijvoorbeeld Facebook het hoofd te bieden.

Eric Schmidt blijft actief in de Google top. In de tien jaar waarin Schmidt de leiding had, is Google gegroeid van ca. 200 werknemers naar ongeveer 24000. De tien grootste successen van Google onder het bewind van Schmidt zijn: Google Adsense, Youtube, Google Maps, Gmail, Android, iPhone Search en Chrome. Ook de succesvolle overeenkomst met telecomprovider Verizon in de VS en de beursgang van Google kan Schmidt aan zijn lijstje van successen toevoegen.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie