abonneren

Laptops: vooruitkijken naar 2008

De verkoop van laptops in Europa lag in het derde kwartaal van dit jaar al boven verwachting: 45 procent meer dan het jaar daarvoor. Met de komst van alsmaar snellere, lichtere en zuinigere laptops ligt het voor de hand dat deze stijgende lijn zich ook in 2008 voortzet. Dat is één van de voorspellingen die chipsfabrikant Intel heeft gedaan. Ook over WiMAX, breedbeeld en HD doet het bedrijf uitspraken.

Europese consumenten zullen tegen het einde van 2010 voor ongeveer 690 miljoen euro aan films van het net hebben gehaald (even ter vergelijking: in 2005 ging er 10 miljoen in om). Laptops zullen dus steeds meer itgerust worden met HD-DVD/Blu-Rayondersteuning en een HDMI-aansluiting voor HD-televisies. Ook zullen er steeds meer laptops met breedbeeld lcd-schermen komen.

WiMAX brengt de laptopgebruiker 50 kilometer van de dichtstbijzijnde wi-fi-hotspot toch online. Mobiel WiMAX dekt grote gebieden, wide area networks (WANs): steden, voorsteden en het platteland. WiMAX maakt breedband net zo mobiel als de laptop zelf, onafhankelijk van de locatie. Met de voortschrijdende technologie en de groeiende vraag naar breedband zal WiMAX steeds groter en belangrijker worden. In 2008 komt Intel met de allereerste geïntegreerde Wi-Fi/WiMAX-oplossing, codenaam 'Echo Peak'.


Verder voorziet Intel voor 2008 de opmars van kleine laptops én de toenemende individualisering: laptops komen in steeds meer kleuren beschikbaar en ook skins -  hoesjes -  worden steeds populairder.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: