Laptops van Apple minder betrouwbaar dan Asus, Sony

Volgens Square Trade, een firma die garantiezaken op computers en laptops regelt, zijn notebooks van Apple zeker niet zo degelijk als de fabrikant doet voorkomen. Apple moet Asus, Toshiba en Sony laten voorgaan als het gaat om betrouwbaarheid.Uit het onderzoek van Square Trade blijkt dat maar liefst een derde van alle laptops binnen drie jaar na aanschaf defect raakt. De kans op defecten is 20 procent hoger bij netbooks dan bij normale laptops.
Square Trade onderzocht maar liefst 30.000 garantiegevallen en kwam tot de ontdekking dat van alle defecte laptops twee-derde een hardwaredefect heeft en één-derde door onopzettelijke schade.

Asus en Toshiba zijn de betrouwbaarste fabrikanten. Minder dan 16 procent van de laptops van deze fabrikanten krijgt binnen drie jaar een defect (Asus: 15,6 procent, Toshiba: 15,7 procent). Sony volgt met een defectratio van 16,8 procent en Apple zit op dit moment op een defectratio van 17,4 procent. De grootste notebookfabrikanten ter wereld, HP en Acer, doen het overigens aanzienlijk slechter (25,6 en 23 procent).

TGDaily

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: