abonneren

Laptopbeveiliging op een stickje nu ook in Nederland

Begin januari hadden we ze al gespot op de CES: de Firestick Pro en de Gatekeeper van Yoggie. Het lijken usb-sticks, maar zijn veel meer dan dat: het zijn eigenlijk complete Linux pc's met firewall. En ze zijn nu ook in Nederland te koop!Heel grofweg gezegd vormen de sticks een extra fysieke barrière tussen laptop en internet. Al het internetverkeer wordt, voordat het Windows of de TCP/IP stack van de laptop kan bereiken, eerst omgeleid naar de stick.
Daar wordt alles gescand (er zit, afhankelijk van het model dat u kiest, minstens een dozijn beveilingstools in, van antivirus tot firewall en een Intrusion Prevention System). Pas als de data veilig bevonden is, wordt alles doorgezet naar de laptop. Opvallend is het gebruiksgemak: je hoeft de stick alleen maar in een usb-poort te prikken en Beschermd is Kees.

In Nederland gaat de Firestick Pro, samen met iets duurdere broertje Gatekeeper Pico, nu ook geleverd worden, en wel door het bedrijf Stebis. De FireStick Progaat € 99,- kosten; de Gatekeeper Pico € 129,-.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie