abonneren

Langere films weer mogelijk bij YouTube

Zogeheten 'content partners' van YouTube mogen vanaf vandaag weer films beschikbaar stellen die langer dan tien minuten duren. Er is alleen nog een bestandslimiet van 1 GB. YouTube schakelde deze mogelijkheid ooit uit om de kosten van bandbreedte binnen de perken te houden.Met de nieuwe regel komt er een eindeaanopgesplitse filmpjes -- althans, bij legaal materiaal. Content partners mogen alleen materiaal online zetten waar zijzelf de auteursrechten overbezitten. YouTube hoopt dat meer serieuze filmmakers nu voor YouTube zullen kiezen.
Content partners kunnen overigens geld verdienen aan gekoppelde advertenties. 

YouTube gaat content partners overigens ook een eigen plekje op de site aanbieden, de 'screening room' genaamd. Sommige content partners zijn oscarwinnaars. Zo is het filmpje 'I met the walrus' inmiddels in zijn complete vorm te zien op YouTube.

Tweakers.net

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord