abonneren

Landelijke interesse voor inbraaksite politie Utrecht

De Utrechtse politie is een website gestart, waarop precies te zien is waar en op welke manier de afgelopen dertig dagen is ingebroken. Andere politiekorpsen in Nederland hebben interesse.De politie Utrecht lanceerde gisteren de website stopdecriminaliteit.nl. Daarop is een Google-kaart van de stad Utrecht te zien, met aanduidingen waar recent is ingebroken. De bedoeling van de politie is om de inwoners extra alert te maken in hun buurt en meer aandacht te besteden aan inbraakpreventie. Per woning is te zien op welke manier is ingebroken.
Voorlichtingsflimpjes laten zien hoe de inbraak voorkomen had kunnen worden. De Utrechtse politie is van plan om ook andere vormen van criminaliteit op de kaart te zetten, als het idee aanslaat.

De Raad van Hoofdcommissarissen heeft echter ook interesse in het idee. De Raad is positief hoe de site is aangepakt, met veel aandacht voor interactie. Toch zal er wel per politiekorps een andere aanpak nodig zijn, meent woordvoerder Jelle Egas van de Raad. Het onderwerp woninginbraken staat namelijk niet in elke gemeente bovenaan de agenda. Zo zijn er ook plaatsen waar auto-inbraken of zakkenrollerij een veel groter probleem vormen. Wanneer inwoners weten waar de criminaliteits-hotspots zijn kunnen ze erbeter op hun spullen letten.

Overigens is het niet de bedoeling dat bewoners knokploegen gaan vormen, verduidelijkt districtschef Johan van Renswoude van de politie Utrecht. "Het uiteindelijke doel is niet dat de bewoner, maar de dief zich onveilig voelt". Over een halfjaar gaat Utrecht het experiment evalueren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie