abonneren

Lala komt met online muziekopslagdienst

Was Lala voorheen nog een dienst om cd's en dvd's fysiek uit te wisselen, inmiddels gooit het bedrijf het over een andere boeg: u kunt al uw muziek zonder beperkingen naar de site uploaden, overal ter wereld beluisteren én naar uw iPod downloaden.De nieuwe Lala-dienst is geheel gratis.
Door middel van een speciaal clientprogramma wordt uw gehele iTunes-bibliotheek naar de Lala-servers geupload. Uw muziek is vervolgens overal ter wereld via een webbrowser te beluisteren. Het downloaden van de tracks is niet mogelijk, maar Lala laat het wel toe dat u uw muzieknummers naar uw iPod kopieert. Hoewel er geen limiet is aan de capaciteit die u op Lala kunt opslaan is er wel één catch: alle nummers worden (vooralsnog) naar 128 Kbps teruggecodeerd.

Uiteraard verkoopt Lala ook digitale muziek. Een deal met Warner is al rond en er wordt gepraat met andere platenlabels. Gekochte cd's of nummers worden direct in uw Lala-catalogus opgeslagen.

De dienst is vooralsnog in beta en loopt niet altijd even lekker. Een kort test bij PCM leerde dat de client onze grote iTunes-bibliotheek weigerde te herkennen. Handmatig geuploade files werden, ondanks correcte id3-tags, opnieuw gescand voor artiest/track-informatie en vaak verkeerd herkend door de Gracenote-database. Correctie is vooralsnog niet mogelijk.

Lala

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: