abonneren

Laatste testversie Ubuntu 9.10 Karmic Koala

Sinds dit weekend is de Alpha 6 van Ubuntu 9.10, beter bekend als Karmic Koala, te downloaden. Naar verwachting is dit de laatste Alpha die wordt gereleased. In oktober moet de definitieve versie van Karmic Koala uitkomen. Het eerste wat Ubuntu-gebruikers zal opvallen is dat er geen Usplash meer is. Dit splash scherm, dat altijd bij het opstarten werd getoond, is komen te vervallen om ervoor te zorgen dat de totale boot-tijd korter wordt. Later in het opstartproces kan er wel optioneel bij xplash worden ingelogd.

Daarnaast is de GNOME desktop environment geüpdate naar versie 2.28 RC1 (2.27.92), wat betreft de Linux kernel packages gaat het nu om versie 2.6.31-10.34 waarbij ze gebaseerd zijn op de uiteindelijke versie van Linux kernel 2.6.31.

Andere veranderingen hebben ondermeer te maken met AppArmor en de Ubuntu firewall.

Downloaden kan hier.

Ubuntu is een van de meest gebruiksvriendelijke distributies van Linux. Het is voor een heel groot deel vertaald in het Nederlands verkrijgbaar en gratis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord