abonneren

Laatste build Windows 10 Mobile uitgebracht

Microsoft heeft een nieuwe build van Windows 10 Mobile uitgebracht. Die is bijzonder, want het is hoogstwaarschijnlijk de definitieve build van het mobiele OS, die straks voor iedereen beschikbaar komt. Build 10586 draait dan ook voornamelijk om bugfixes, maar is praktisch klaar om straks te worden uitgerold.
Er is weinig écht nieuw in de build, die voornamelijk draait om bugfixes. Zo werkt het startscherm nu naar behoren, en kun je standaard-opslaglocaties instellen voor verschillende downloads. Ook kun je nu eindelijk weer apps vanaf een sd-kaart draaien.

Insiders

Er zitten nog steeds een paar bugs in het OS, maar die draaien vooral om test-applicaties. Build 10586 is voorlopig alleen te downloaden voor Windows Insiders, en de bugs die nu bekend zijn zijn vooral op hen van toepassing. Zo is er de mogelijkheid dat een deel van de opslagruimte kapot gaat bij het flashen van de build.

Geen Hub

Opvallend is ook dat de Insider Hub uit de build is gehaald. Daarin was het mogelijk informatie te vinden over de voortgang van het OS, maar die app is er nu niet meer. Ook dat is een teken dat dit de definitieve build is.

Windows 10 Mobile

Windows 10 moet 'eind dit jaar' uitkomen voor alle mobiele gebruikers, maar Microsoft is altijd stil geweest over de ontwikkeling van het OS. Een definitieve variant daarvan komt deze week ook uit op de Lumia 950 en 950 XL. Dat zijn dan de eerste telefoons die vanuit de fabriek draaien op Windows 10. Het mobiele besturingssysteem moet in één lijn zijn met Windows 10 voor desktop. Zo wordt het mogelijk notificaties te synchroniseren. Ook is het makkelijker voor ontwikkelaars om universele apps te bouwen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Windows, Windows 10 Mobile, build 10586, windows 10 mobiel