abonneren

Laat HP Windows 7 voor de Slate-pc vallen?

Op de CES in januari demonstreerde Microsoft topman Steve Ballmer nog enthousiast het prototype van HP's slate computer, met Windows 7 als besturingssysteem.
Nu lijkt het er op dat HP, Windows 7 voor deze concurrent van Apple's iPad laat vallen.

Nu HP Palm heeft overgenomen, met een besturingssysteem dat kan concurreren met de iPhone, ligt het voor de hand dat HP dit platform ook gaat gebruiken voor een tablet die met de iPad moet concurrent.

Ondanks het enthousiasme van Ballmer was HP niet tevreden met de prestaties van de HP Slate met Windows 7 als besturingssysteem. Windows is eenvoudig te veeleisend en gebruikt te veel energie. Volgens diverse bronnen heeft HP deze Slate afgeschreven en als een goede ervaring in de annalen van het bedrijf bijgeschreven.

Nu HP Palm heeft overgenomen is er de mogelijkheid het veel beter presterende besturingssysteem webOS te gebruiken. De kans is daarnaast groot dat ook Intel als leverancier voor de processor er aan moet geloven. Naast Intel is nu ook Qualcomm in de race voor het leveren van een platform van een nieuwe op Palm gebaseerde Slate. Als al deze geruchten waar zijn, zal de Slate niet eerder dan in 2011 het daglicht zien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: