abonneren

Kwartaalwinst Intel daalt met 90 procent

Intel gaat een uitermate slecht vierde kwartaal tegemoet: voor de tweede keer in drie maanden heeft het bedrijf zijn winstverwachting moeten bijstellen. Had het bedrijf in Q4 2007 nog $2.27 miljard aan netto-inkomen, inmiddels is dit gezakt naar $234 miljoen.Intel legt de schuld voor de dramatische winstdaling bij een afboeking van het aandeel in WiMax-provider Clearwire. Hoe dan ook, de omzet is wel degelijk lager dan in het jaar ervoor met een daling van 23 procent ($10.7 miljard naar $8.2 miljard).
Volgens Intel stagneert de wereldwijde vraag naar computers en proberen pc-verkopers nu eerst hun huidige voorraad te slijten.

Voor het komende kwartaal weigert Intel vooralsnog een voorspelling te doen. Intel gokt op een omzet van $7 miljard, maar houdt zich een flinke slag om de arm. Een van de weinige producten die niets merkt van de recessie is de Atom, waarvan Intel er maar liefst 50 procent meer wist te verkopen.

The Register

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord