abonneren

Kuturagi heeft plannen voor PlayStation 4 t/m 6

Hoewel de geestelijke vader van de PlayStation, Ken Kutaragi, op 19 juni afstand neemt van zijn baan heeft hij al een idee hoe de PlayStation 4, 5 en 6 er uit moeten komen te zien.
Het sleutelwoord volgens Kutaragi is 'netwerk'.

Hoewel er nauwelijks iets bekend is over een PlayStation 4 heeft ook Sony-topman Phil Harrison al aangegeven dat hij de kans klein acht dat er een optische drive in komt te zitten. Het voeden van de PS4 via het netwerk lijkt waarschijnlijker. Kutaragi is een groot voorstander van de Cell-processor waar de PlayStation 3 nu al gebruik van maakt. Het karakter van deze processor maakt het mogelijk dat meerdere PS3's hun krachten kunnen bundelen bij het uitvoeren van rekenintensieve taken. Kutaragi hoopt dat toekomstige PlayStation-modellen hier niet van af zullen wijken.

Overigens denken Analisten dat de PS3 wel eens de laatste PlayStation van Sony kan zijn. De PS-divisie komt onder leiding van Kazuo Hirai, een zelfverklaarde software-guru. Hij zou wel eens een heel andere aanpak van het bedrijfsonderdeel in gedachten kunnen hebben waarin voor hardware geen plek is.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord