abonneren

Kroketje trekken met je mobiel

Sinds medio december kan in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat een kroketje uit de muur betaald worden met een mobieltje. Het gaat om een proef van Rabo Mobiel, samen met de Febo. Na een half jaar wordt bekeken of de proef wordt uitgebreid.De technologie achter deze proefopstelling is N(ear) F(ield) C(ommunication) en de digitale portemonnee. Kwestie van de telefoon vlak bij het gewenste raampje houden, waarna de automaat het radiosignaal van de NFC chip in de telefoon herkent en binnen een seconde opengaat.
Het bedrag wordt afgeschreven van het tegoed op de digitale portemonnee, een soort 'chipknip' voor internet en mobiel. De totale tijd voor het betalen van de snack tot en met het openen van de automaat is niet meer dan drie seconden.


Febo denkt dat er behoefte is aan deze manier van afrekenen. "Er zijn mensen die geen contant geld bij zich hebben, maar vrijwel iedereen heeft een mobieltje op zak." Het is overigens niet de eerste keer dat er een NFC-proef gehouden wordt. Al eerder konden klanten van de C1000 betalen met hun mobieltje. 

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie