abonneren

Krijgt de nieuwe iPhone videoconferencing?

Als Apple één van zijn nieuwste patenten in de praktijk gaat toepassen dan krijgt de iPhone mogelijk niet alleen videoconferencing-functies maar ook de mogelijkheid om videofilmpjes op te nemen.Veel eigenaren van een iPhone zijn licht ontstemd dat er in de trendy smartphone geen ingebouwde mogelijkheid zit om videofilmpjes mee op te nemen. Het ontbreken van videoconferencing-mogelijkheden zien veel gebruikers ook als een gemis.

Volgens insiders wil Apple niet zomaar een videofunctie toevoegen aan iPhone, maar de smartphone veranderen in een draagbare videorecorder. Apple wil echter eerst wachten totdat de meeste iPhone-gebruikers toegang hebben tot een snel 3G-netwerk.

Hoewel er nog niks over bekend is, is de kans groot dat Apple werkt aan de volgende generatie iPhones. De huidige iPhone heeft een fotolens aan de achterkant. Dit werkt goed wanneer de gebruiker een videofilmpje wil opnemen of een foto wil maken, maar het is onhandig voor videoconferencing. In het nieuwe patent van Apple staat een mogelijkheid omschreven om de lens aan de voorkant te plaatsen, naast het aanraakscherm. Het patent omschrijft ook een mogelijkheid waarbij de gebruiker zelf kan bepalen waar de lens zit doordat hij deze kan verplaatsen van de achterkant naar de voorkant en weer terug.


Bron: Information Week

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: