abonneren

Kredietcrisis treft ook Google, stopt met 6 projecten

De wereldwijde kredietcrisis treft eindelijk ook Google. De internetgigant moet de broekriem aanhalen en stop daarom met een aantal van zijn "proefballonnen".Google gaf ieder van zijn afdelingen de opdracht om kritisch te kijken naar de projecten waar ze mee bezigzijn en te zien welke projecten niet levensvatbaar zijn. Google wil voorkomen dat het mensen moet ontslaan en daarom snijdt het als eerste in de budgetten van slechtlopende projecten.Google voert de volgende aanpassingen door om de kredietcrisis te overleven:

- Drie kantoren worden gesloten, te weten Austin (VS), Lulea (Zweden) en Trondheim (Noorwegen). Er vallen geen ontslagen en het personeel zal dus ondergebracht worden bij andere kantoren. Google verwacht dat ongeveer 70 medewerkers de overstap niet zullen maken.
- Google schrapt 100 banen op de personeelsafdeling. Ook hier krijgen medewerkers ander werk aangeboden elders in het bedrijf
- Google stopt met zijn project Catalog Search. Google gaat niet meer proberen om een online catalogus van gedrukte catalogi te ontwikkelen
- Geen uploads meer naar Google Video. Google legt de focus op het immens populaire YouTube. Gebruikers van Google Video kunnen geen individuele filmpjes meer uploaden naar Google Video.
- Google stapt uit een aantal open-source projecten. Google deed mee aan de ontwikkeling van de Jaiku microblogging-engine, maar zo gauw het project af is, zullen Google-ontwikkelaars geen verdere bijdrage leveren.
- Google stopt met zijn sociale netwerkdienst Dodgeball.
- Geen Mashup Editor meer. De dienst had teveel overlap met het meer ambiteuze project App Engine.
- Geen Google Notebook meer.

Andere projecten waar Google mee stopt zijn:
Knol - Google's Wikipedia-concurrent,
Grand Central - een geavanceerde telecomdienst en
Google Base - een online database


Bron: GoogleBlog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie