abonneren

Kredietcrisis en Obama populair bij spammers

Door de ernstige gevolgen van de huidige Amerikaanse crisis op de financiƫle beurzen wereldwijd, voorspelt het beveiligingsbedrijf Secure Computing dat phishing-fraude rondom failliete bedrijven en overnames favoriet zal blijven voor spam gedurende de maand oktober.Sommige ICT-netwerk beheerders zullen daardoor hun gebruikers mogelijkerwijs willen waarschuwen voor e-mails met "wij moeten uw folders bijwerken na de overname" en dergelijke.

Mike Smart, Senior Manager Product Marketing bij Secure Computing, wijst erop dat "spam niet zal verdwijnen, maar zich zal blijven ontwikkelen en gebruik zal blijven maken van cruciale politieke en financiële gebeurtenissen voor maximaal "social engineering" succes. Hoe langer de wereldwijde financiële crisis voortduurt en hoe meer bedrijven fuseren of failliet gaan, des te meer zal spam naar mijn mening blijven toenemen."

De Amerikaanse Verkiezingen
Nationale opiniepeilingen geven aan dat Barack Obama de leiding heeft ten opzichte van John McCain in de race voor het Witte Huis, en Obama zal ook zijn overwinning op McCain betreffende het volume in spam zeker kunnen waarderen. Gebaseerd op Secure Computings "October Spam Report", leidt Obama in spam gedurende september met 84.4% ten opzichte van McCains 12.6% (een score van 6:1) - aanzienlijk hoger dan de 9:10 Obama/McCain nieuwsscore in de traditionele media! Indien u geïnteresseerd bent, kan ik u in contact brengen met een TrustedSource.org-onderzoeker om het onderhavige rapport uitgebreid te bediscussiëren. Laat ons de naam van de juiste onderzoeker, en het beste tijdstip vandaag of volgende week weten, en wij regelen een telefoongesprek.

Palin verslaat Biden
Vlak na het debat van de genomineerden voor Vicepresident, scoorde Sarah Palin, Gouverneur van Alaska, een voorsprong 1.9% en opzichte van Biden met 1.1% (of te wel een score van 5:4) in spamberichten in de maand september. Dit was een kleinere voorsprong voor Palin dan de 7:2 Palin/Biden score van nieuwsberichten gedurende die maand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: