abonneren

Krachtpatser-pc nodig voor nieuwe 3DMark Vantage

De wereldwijde gamer-gemeenschap wacht met ingehouden adem op de release van 3DMark Vantage, de volgende generatie benchmarktools. Miljoenen gamers gebruiken de benchmarktool om uit te maken via het alfa-mannetje in de groep is.De ontwikkelaars werken nog hard aan de applicatie, maar de minimale en aanbevolen systeemeisen zijn wel al bekendgemaakt.De minimale systeemeisen zijn:X86/x64 single-core processor met SSE2-ondersteuning - Athlon 64 2800+ en Pentium 4 Prescott op zijn minst.

Grafische kaart die volledig D3D10/SM4.0 compliant is en 256MB intern heeft - Dit zijn kaarten als de GeForce 8 of de Radeon HD 2000. Verwacht FPM (frames per minuut i.p.v. per seconde) wanneer je een van deze kaarten hebt.
1024MB RAM - was te verwachten, 1GB aan geheugen is wat je mininaal voor Vista nodig hebt
2GB ruimte op harde schijf - ook niet onverwacht
Windows Vista (Server Editions worden niet ondersteund) - DirectX10 is verplicht, omdat het onder Vista draait.

De aanbevolen systeemeisen zijn:
Intel Core 2 Duo E6600 of gelijkwaardige AMD CPU - we willen hieraan toevoegen "of een gelijkwaardige Intel CPU", sinds veel gamers minder krachtige CPU's kopen en deze dan vervolgens overklokken. In het geval van AMD en wanneer je wil experimenteren met HyperTransport en overklokken dan heb je een kloksnelheid van 2,4 tot 2,6 GHz nodig voor je dual-core CPU.
Grafische kaart die volledig D3D10/SM4.0 compliant is, met 512MB - Niets opzienbarends. Goede grafische kaarten zijn de 2900XT, 8800GTS met 640MB. Ook de nieuwe 8800GT en de 38x0 voldoen.
2048MB RAM - Ook niet verrassend
2GB ruimte op harde schijf - Ook niet verrassend.
Windows Vista (Server Editions worden niet ondersteund) - zie ‘minimale systeemeisen' hierboven.

We zijn benieuwd wie een systeem heeft die voldoet aan bovenstaande systeemeisen en wat de scores zijn. Wie is het alfa-mannetje op PCMweb? Plaats uw scores in een reactie hieronder. De hoogste score krijgt geen prijs, maar wel de voldoening dat hij de krachtigste computer van alle PCMweb-bezoekers heeft.


Voldoet uw computer? www.yougamers.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: