abonneren

KPN storing trof OpenDNS gebruikers niet

Urenlang zaten gisteravond vermoedelijk enkele honderdduizenden KPN internetklanten te worstelen met hun verbinding. Internet, interbellen en IPTV kijken was vaak niet mogelijk. De oorzaak was gisteravond nog niet bekend, maar gebruikers die hun router of pc hadden ingesteld op OpenDNS hadden nergens last van. Het is niet de eerste keer dat KPN of dochterbedrijven problemen hebben met de DSN server.
Zo waren gisteren Google en Gmail lange tijd onbereikbaar, maar deden andere sites het wel, zij het met horten en stoten.

Wie dit soort problemen wil vermijden kan beter overschakelen op OpenDNS, geen opensourceproject, maar een commerciële organisatie, die zijn dienst gratis beschikbaar stelt. Overigens wel dank zij advertenties, die gebruikers alleen krijgen te zien als ze een adres intikken dat nergens op uitkomt. Het bedrijf is in juli 2006 opgericht door David Ulevitch. OpenDNS heeft verspreid over de wereld DNS servers staan, wat de snelheid ten goede komt.

Wie gebruik wil maken van OpenDNS kan de instellingen van zijn router aangepassen, of gewoon de instellingen van de pc veranderen. De instructies staan hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie