Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

KPN 's user generated videosites stroperig op gang

De beloofde opvolger van KPN's videosite Shoobidoo.nl laat al maanden op zich wachten en een variant op Shoobidoo, Shood.nl, werd gisteren snel off line gehaald. Het telecombedrijf probeert een lokale kloon van YouTube op de markt te brengen, maar de eerste successen zijn voor initiatieven als die van Geenstijl, Video123.nl en Hyves.

Telecombedrijf KPN haalde gisteren een nieuwe, maar nog niet gecommuniceerde videodienst off line. Shood.nl stond al een week onafgeschermd online, maar toen een redacteur van het tijdschrift Emerce KPN om toelichting vroeg bij de schijnbaar aanstaande lancering besloot KPN de site 'te verstoppen'.

Bijna driekwart jaar geleden gaf KPN aan dat het een nieuwe versie van zijn videosite Shoobidoo.nl uit zou brengen. In het eerste jaar van zijn bestaan wist Shoodidoo de Nederlandse markt niet te overtuigen. Nederlandse internetters gaan ondertussen naar verscheidene andere bestemmingen om hun zelf geschoten of gevonden filmpjes te publiceren. Geenstijl-website Dumpert.nl zorgt met enige regelmaat voor massale hilariteit of formele klachten, Video123.nl claimt dagelijks bijna 1 miljoen afgespeelde video's en Hyves.tv blijkt ook een druk gebruikte filmbestemming. Filmpjes over de gorilla Bokito op YouTube werden ruim 1,5 miljoen keer bekeken.

KPN's eerste reactie luidde: "Geen commentaar. De site is nog niet live". Dat werd enkele uren later bijgesteld naar: "Shood.nl was een test en zullen we voorlopig niet in deze vorm aanbieden. Een dezer dagen zal de site dan ook van het internet worden gehaald." Of en, zo ja, wanneer een nieuwe variant van Shoobidoo het levenslicht zal zien, is niet bekend.

Schermafbeeldingen van een volledig functionerend Shood.nl staan hier.


Bron: Emerce.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie