abonneren

KPN komt volgend jaar met VoLTE bellen over 4G/LTE

Klanten van KPN kunnen volgend jaar bellen via 4G/LTE. De provider test momenteel met een technologie genaamd Voice over LTE (VoLTE), die overigens nog niet door alle telefoons wordt ondersteund.
De technologie wordt vanaf 2016 officieel uitgerold onder klanten, al kan KPN nog niet zeggen wanneer in het jaar dat gebeurt. VoLTE betekent dat dat gebruikers telefoongesprekken kunnen voeren over 4G, of LTE. Nu lopen gesprekken nog via 3G, waardoor een internetverbinding veel trager wordt tijdens het bellen.

Snellere verbinding

Met de nieuwe techniek is het sneller om een verbinding op te zetten - dat duurt bij VoLTE slechts 2 of 3 seconden in tegenstelling tot de gemiddeld 7 seconden die het nu duurt om een gesprek op te zetten.

Alleen KPN-abonnees

Overigens is de techniek onderling alleen te gebruiken tussen KPN-abonnees. Gesprekken tussen KPN- en bijvoorbeeld Vodafone-abonnees lopen alsnog over 2G of 3G. Bovendien hebben veel telefoons op dit moment nog niet de juiste technologie om VoLTE te ondersteunen. Die moeten er de komende jaren wel komen, zegt KPN.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Kpn, 4g, Lte, 4glte, volte