abonneren

Koptelefoonmaker Beats lanceert Spotify-concurrent Beats Music

De bekende koptelefoonmaker Beats by Dr. Dre brengt eind deze maand zijn eigen dienst uit voor het streamen van muziek. Beats Music, zoals de dienst gaat heten, beschikt over 20 miljoen nummers en laat gebruikers onbeperkt muziek op hun apparaten opslaan.

Op zijn blog onthult Beats by Dr. Dre dat muziekdienst Beats Music op 21 januari van dit jaar uitkomt. De dienst wil zich onderscheiden met een nieuwe manier waarop muzieksuggesties worden aangeboden. Door een combinatie van algoritmes en de activiteiten van gebruikers worden suggereert Beats Music nummers die wellicht interessant zijn voor de luisteraar.

Beats Music is een betaalde dienst en kost 9,99 dollar per maand. De gebruiker mag voor dit bedrag muziek streamen naar drie verschillende apparaten. Beats Music komt uit voor smartphones, tablets en computers. Kopstuk van de dienst wordt Nine Inch Nails frontman en oprichter Trent Reznor. Ook hebben verschillende muziekjournalisten en scouts van platenmaatschappijen meegewerkt aan Beats Music.

Goed nieuws voor mensen met een Sonos-muzieksysteem: de fabrikant heeft aangekondigd dat Beats Music vanaf de eerste dag op de draadloze muzieksystemen van Sonos worden ondersteund. Beats Music komt eerst alleen uit in de Verenigde Staten, maar de makers laten weten dat ze snel naar andere landen willen uitbreiden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie