abonneren

Konami brengt game Six Days in Falluja niet uit

Konami heeft besloten om de controversiele computergame Six Days in Falluja niet uit te brengen. Konami kreeg veel kritiek over zich heen omdat het een oorlog die nog in volle gang is, presenteert als amusement. Vooral nabestaanden van overleden soldaten waren niet te spreken over de game.Six Days in Falluja is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Atomic Games. Konami was van plan om de game in 2010 uit te brengen. In de game beleeft de spelerde waargebeurde gevechten tussen Amerikaanse soldaten en Irakese "opstandelingen" in 2004.
Veertig Amerikaanse soldaten die in Falluja vochten, werkten mee aan de game om deze zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken. Zij deelden onder andere hun ervaringen en passages uit dagboeken met de ontwikkelaars.

Tim Collins, een veteraan uit de Iraakse oorlog, vindt dat het nog te vroeg is voor een realistische game over die oorlog omdat deze nog in volle gang is. In tegenstelling tot andere realistische games, zoals Call of Duty 4, vindt Six Days in Falluja niet plaats in een onbekend land, maar in Irak, en niet in een onbekende stad, maar in Falluja. Tijdens de gevechten in Falluja werden er 20.000 huizen vernietigd en meer dan 6.000 burgers gedood. Meer dan 150.000 bugers sloegen op de vlucht. Falluja is geen amusement maar een menselijke tragedie.


Meer informatie: Kotaku

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie