abonneren

Komt Microsofts PlayReady er eindelijk aan?

Een jaar geleden kondigde Microsoft tijdens de 3GSM-beurs in Barcelona zijn PlayReady aan. Een jaar later zegt Microsoft dat het nu echt klaar is om de technologie toe te gaan passen in mobiele apparaten.PlayReadyis Microsofts DRM-oplossing voor mobiele-contentproviders. PlayReady moet de oplossing zijn voor de mobiele-contentindustrie om content op elke mobiel apparaat te beschermen tegen piraterij.

Vorig jaar kondigde Microsoft aan dat het afspraken had gemaakt met Telefonica O2, Verizon Wireless, Bouyges Telecom en Cingular Wireless (nu AT&T). Een jaar lang bleef het echter stil. Dit jaar kwam Microsoft met het nieuws dat het ook deals heeft gesloten met Telefonica Espana, Telecom Italia, en Weather Investments - dat eigenaar is van Orascom Telecom en Wind Mobile.

Het enige bedrijf dat concrete informatie had was Omnifone. Dit bedrijf gaat PlayReady gelijk toepassen op zijn MusicStation-dienst. Met PlayReady kunnen gebruikers gemakkekijk DRM-beschermde muziek tussen hun mobiele telefoon en Windows-pc uitwisselen.

Microsoft belooft dat er in de tweede helft van dit jaar meer bekend wordt gemaakt over de ontwikkeling van PlayReady.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord