abonneren

Komt Google toch met eigen Androidtelefoon?

Op internet gonst het inmiddels behoorlijk: Google zou binnenkort toch echt met een eigen telefoon gaan komen. Volgens The Wall Street Journal is de naam ook al bekend: Nexus One. Nexus betekent volgens het woordenboek een manier om verschillende groepen of dingen met elkaar te verbinden - heel toepasselijk voor een internettelefoon dus.Volgens de Amerikaanse zakenkrant zal Google de telefoon zelf gaan verkopen, dus niet in samenwerking met een telecomprovider. Geruchten worden ook gevoed door een posting op het officiële Mobile blog van Google.
Daarop staat te lezen dat werknemers op dit moment een apparaat testen dat draait op Android en dat nieuwe mobiele features en mogelijkheden heeft.

Volgens verschillende bronnen zal de Nexus One een touchscreen hebben en een bescheiden aantal knoppen op de voorzijde. Dezelfde bronnen zeggen dat HTC de Nexus One zal gaan produceren. HTC is ook het bedrijf dat de eerste Android-telefoon heeft gebouwd, de G1. Volgens website Techcrunch lijkt de telefoon sterk op de HTC Passion. De overeenkomst met de iPhone is groot. Volgens de uitgelekte foto's lijkst het op een iPhone met een groot touchscreen met wat extra knoppen. Ook zou de telefoon geen toestenbord hebben.

De stap van Google om zelf met een telefoon te komen zal door een aantal andere marktpartijen niet al te vrolijk ontvangen worden. Met name bedrijven die inmiddels mobieltjes uitbrengen met Android - bijvoorbeeld Samsung en Motorola - zullen zich gepasseerd kunnen voelen.

Overigens is er ook al een telecombedrijf met de naam Nexus; benieuwd of dat nog consequenties voor de naam van Google's eigen mobiel zal hebben

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: