abonneren

Komt Google met eigen Android-telefoon?

Het gerucht dat Google wel eens met een eigen Android-telefoon op de proppen zou kunnen komen steekt regelmatig de kop op. Nu komt webstie TechCrunch met deze berichten en weet zelfs te melden dat het wel eens een data-only telefoon zou kunnen zijn. De Google Phone komt begin 2010?Het zou natuurlijk wel de ultieme ip-telefoon zijn die telefoneren alleen doet via Voip. Dat zou betekenen dat er geen gsm-telefoonverkeer meer gebruikt wordt. Alle gesprekken moeten dan lopen via Google Voice.
Dit zou wel de manier zijn waarop Google de concurrentie vermijdt met de eigen aanhangers de huidige Android telefoonfabrikanten. Het is dan namelijk geen echte telefoon.

Volledige ip-telefonie is wel de visie die Google sinds 2007 aanhangt sinds ze hebben meegeboden naar de verkoop van een 700 MHz frequentieband voor GSM.

Als het waar is zal zal de telefoon in elk geval door een bekende grote toestelmaker zoals bijvoorbeeld HTC, LG of Samsung gemaakt worden. Volgens website Android Planet wil Google met de eigen telefoon laten zien hoe een Adroid-telefoon er uit zou moeten zien.

Via: Android Planet, TechCrunch

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: