abonneren

Komende Intel-processoren uitgelegd

Intel heeft zijn cpu-roadmap geüpdatet. Op de roadmap staan de eerste Nehalem-cpu's met Clarksfield-core en Lynnfield-core. Deze processoren moeten al in september of oktober op de markt verschijnen. Datzelfde geldt voor de bijbehorende chipsets.De huidige Core i7 (Nehalem) is gebaseerd op de Bloomfield-kern. Naast Bloomfield komt er een eenvoudigere Lynnfield-kern en een mobiele Clarksfield-kern. Welke Lynnfield-processoren Intel precies gaat introduceren in september is niet duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om de Core i5 750 (2,66 GHz) en twee snellere modellen.
Ook zullen er een aantal Core i7-modellen met Lynnfield-kern op de markt komen. Lynnfield-cpu's zijn uitgerust met een andere socket (LGA1156) dan de huidige Bloomfield-cpu's (LGA1366) en vereisen een andere chipset, de P55. Deze zal al in augstus geïntroduceerd worden.

Van Clarksfield, de mobiele variant van Nehalem, is wat meer bekend. De eerste Clarksfield-cpu's zullen in september of oktober het levenslicht zien en bij aanvang gaat het om drie modellen. De duurste is de Core 2 Extreme XE 2 GHz, op de voet gevolgd door de Core 2 Quad P2 1,73 GHz en de Core 2 Quad P1 1,6 GHz.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie