abonneren

Kodak verkoopt beeldsensorafdeling

Kodak verkoopt zijn beeldsensordivisie aan een investeringsmaatschappij. Niet bekend is hoeveel er voor de overname betaald wordt. Kodak heeft de opbrengs hard nodig om overeind te blijven.
Kodak heeft grote moeite met het overleven van de overgang van traditionele fotografie naar de digitale. Ondanks dat het bedrijf vooroploopt op het gebied van de beeldsensortechnolgie en veel patenten op dit gebied bezit. 
 
Het is juist deze bedrijfstak van Kodak die nog het nodige geld oplevert aan licenties en producten. De sensordivisie van Kodak produceert onder andere ccd-beeldsensoren voor industriële en professionele toepassingen. Een unieke uitvinding van Kodak is het patroon waarop de beeldsensoren kleuren detecteren. Dit ‘Bayer-filterpatroon’wordt in de meeste digitale camera’s gebruikt.
 
Kodak verkeert al enige tijd in financiële problemen door de snelle terugloop van de opbrengsten van de traditionele fotografieproducten. Kodak maakte in het afgelopen kwartaal een verlies van ruim 200 miljoen dollar.
 
Het is de vraag waar Kodak na deze verkoop zijn geld mee moet verdienen. Zowel camera’s als printers zijn geen producten waar Kodak veel succes mee heeft en de verkoop van de traditionele filmpjes loopt alleen maar terug.
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord